Software development uitbesteden

Software development uitbesteden

over

Nearshoring

Wat is het en waarom is het interessant?
Bent u op zoek naar mogelijkheden om software development uitbesteden? Ontdek nearshoring, waarbij zakelijke activiteiten, zoals software development, worden uitbesteed aan een organisatie in een nabijgelegen land met lagere lonen. Vergelijkbaar met onshoring (uitbesteden in eigen land) en offshoring (uitbesteden in een verder weg gelegen land), biedt nearshoring voordelen zoals kwaliteit en kostenefficiëntie. Leer meer over ons ervaren Nederlandse team en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het uitbesteden van uw projecten.
Software development uitbesteden

Nearshoring met Talenting Software

De meeste bedrijven die starten met Nearshoring kiezen vaak voor een dedicated teamextensie of een projectteam. Talenting Software is gespecialiseerd in het opzetten van toegewijde externe ontwikkelingsteams die zich volledig richten op uw project, en fungeren als een verlengstuk van uw eigen software ontwikkelingsafdeling. Met onze expertise in software development uitbesteden, bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor uw behoeften.

Waarom interessant?

Het uitbesteden van een deel van uw softwareontwikkeling kan om verschillende redenen interessant zijn, zoals:

Moeite met het vinden van goed gekwalificeerd personeel in eigen land.
Behoefte aan een flexibele schil van ontwikkelcapaciteit die snel op- en afgeschaald kan worden indien nodig.
Een duidelijk gekaderd project met beperkte looptijd waarvoor u geen eigen personeel wilt aannemen.
Daarnaast blijft nearshoring in Oost-Europa aantrekkelijk qua kosten in vergelijking met het inhuren van Nederlandse freelance softwareontwikkelaars of via detacheringbureaus.

Aanbieders en vormen

Wanneer u overweegt om te gaan nearshoren komt u voor een aantal belangrijke vragen te staan, namelijk;
• Welke samenwerkingsvorm sluit het beste aan bij uw behoefte?
• Welke aanbieder past het beste bij u?

Afhankelijk van uw behoefte en project is het belangrijk de juiste samenwerkingsvorm te kiezen. Wilt u volledige controle, wilt u het volledige project extern beleggen, een variant er tussen in of een geheel eigen development center opzetten? Er zijn grofweg drie verschillende manieren waarop u een nearshore team kunt opzetten. U zult deze varianten onder veel verschillende noemers tegenkomen wanneer u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt.

Dedicated remote development team

In dit model huurt u een team van dedicated ontwikkelaars in voor uw project, welke de leverancer samen met u samenstelt. Het team kan zoveel ontwikkelaars groot zijn als u nodig heeft. De leverancier zorgt ervoor dat de ontwikkelaars van de benodigde faciliteiten zijn voorzien en verzorgt alle HR en arbeidsrechtelijke aspecten. Binnen het software ontwikkelproject stuurt u de ontwikkelaars volledig zelf aan, net als uw eigen in-house team. Dit model is met name geschikt voor langdurige software ontwikkel trajecten waarbij de requirements niet vooraf duidelijk zijn en gaande weg het project bepaald worden.

Project team

Dit model is bedoeld als oplossing voor projecten waarin u gedurende een beperkte tijd voor een specifieke opdracht ontwikkelcapaciteit nodig hebt. U bespreekt met uw leverancier het project, de leverancier stelt een team samen, schat het project in en gaat met u een overeenkomst aan voor het betreffende project en de daarbij gemoeide kosten. De aansturing van het team gebeurt over het algemeen via projectmanagers van klant en leverancier.

Nearshore development center

Wilt u meer activiteiten onderbrengen in uw nearshore locatie? Of heeft u behoefte aan een eigen kantoor locatie met uw eigen beveiliging en infrastructuur? Dan is het opbouwen van een Nearshore development center een optie om te overwegen. Samen met uw leverancier selecteert u de juiste locatie en geeft u vorm aan het nearshore team. De leverancier ondersteunt u met de lokale regelgeving, boekhouding, recruitment en HR.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van software development uitbesteden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!
Software development uitbesteden

Waarom nearshoring in Roemenië

Competenties

Roemenië staat vijfde in de lijst van landen met het hoogste aantal gecertificeerde IT-professionals. Het Roemeense IT-onderwijs en de IT-industrie worden sterk gesteund door de overheid, een beleid dat elk jaar waardevolle nieuwe IT-specialisten oplevert.

Taal

Meer dan 80% van de Roemenen in de IT-sector spreekt Engels en de meesten van hen spreken ook nog andere talen. Bij Talenting Software is kennis van de Engelse taal een must en een belangrijk onderdeel in het werving- en selectieproces.

Tijdzone

Met slechts één uur tijdsverschil is het eenvoudig om uw team in Brasov mee te laten draaien in de dagelijkse routines en het ritme van uw Nederlandse team.

Europese Unie

Roemenië is sinds 2007 lid van de EU. Door de geringe afstand en de mogelijkheid van vrij reizen binnen de EU is het eenvoudig voor uw in-house en remote team om elkaar te bezoeken. Daarnaast is Europese wet- en regelgeving van toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de GDPR.

Testimonials

Pim Vrolijk
Arjen de Pater